کنجاله پنبه دانه
کنجاله تخم پنبه در صنعت کشاورزی و تغذیه حیوانات بسیار کاربرد دارد .
کنجاله پنبه دانه را از دانه پنبه پس از خارج کردن روغن آن بدست می آورند و از آن به عنوان خوراک پروتئینی برای نشخوار کنندگان استفاده می کنند. در ایران , هند , چین , ایالات متحده آمریکا از این ماده پروتئینی برای جایگزین کردن جزئی از کنجاله سویا در خوراک دام استفاده می کنند.
مزایای تغذیه ای کنجاله تخم پنبه :
این کنجاله به دلیل داشتن الیاف بیشتر، ترکیب اسیدهای آمینه و پروتئین متوسط نسبت به کنجاله سویا از مرغوبیت پایین تری برخوردار می باشد و باید با مواد خوراکی دیگری برای تغذیه حیوانات ادغام شود. این کنجاله اگر به تنهایی برای جیره دام و طیور استفاده گردد ، باعث ایجاد یبوست برای حیوانات می شود . درکل ، لیزین موجود در این کنجاله بسیار کم می باشد، اما باز هم می تواند به عنوان یک منبع غذایی قابل هضم برای حیوانات انتخاب شود.
ارزش غذایی کنجاله تخم پنبه:
- این کنجاله سرشار از فیبر , چربی , انرژی و پروتئین می باشد.
- دانه پنبه ۹۶ درصد مواد مغذی قابل هضم را با خود به همراه دارد.
- پروتئین موجود در این کنجاله بین ۲۰-۲۴% می باشد
- چربی موجود در این کنجاله باید بین ۱۰-۱۲% باشد.
- رطوبت موجود در این کنجاله نیز باید کمتر از ۱۰% باشد.
- فیبر خام موجود در این محصول ۲۱% می باشد.
- کلسیم موجود در این کنجاله حدود ۰.۱۶% است.
- فسفر موجود در این محصول نیز ۰.۷۵% می باشد.
با توجه به کم بودن میزان کلسیم در این محصول باید از مکمل معدنی دیگر برای تامین کلسیم مورد نیاز گاوها استفاده شود ، تا رژیم غذایی این حیوانات به تعادل برسد.